Friday, 30 December 2011

. . .


ASSALAMMUALAIKUM : )
Haii, Fie nak cerita pasal yang tersirat dekat hati fie nehh :D
Hari ini , Hari SABTU dah kan ? : )
Sekejap jee mase berjalan untuk 2012 : )
Fie masih bersyukur, Fie dipanjangkan umor sehingga sekarang : )
Fie harap, ALLAH memberi fie peluang untuk mencerahkan hidup fie ini ; )
AMIN YARABBALALAMIN : )


Okay, Fie nak berterima kasih dekat PAPA and MAMA fie
Yang sentiase bersame dengan fie walau apa pun terjadii ; )
Yang sentiasa berceloteh dekat telinga fie nii -,-
Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ,
Nurul tahu, Nurul selalu melawan and ingkar cakap MAMA and PAPA
Tapi , Nurul tak penah lupakan jasa MAMA and PAPA ; )
TERIMA KASIH PAPA MAMA KERANA MENYAYANGI ANAKMU SEHINGGA SEKARANG <3
Tipu laaa Parents mana tak sayang anak whoiiiiiiiiiii ~


Okay, stop cerita pasal tuhhh ; )
Cerita pasal Tahun Baru 2012 ; )
Tahun nii, Fie tak kemana pun : ) Bagus tak ? :D
Fie dapat tawaran untuk ke Pulau Pinang , Tapi fie taknak
Sebab fie tengah takde $$$ :D
HAHAHAA :D
Malu kan bila anak dara takde $$$ ?
Almaklum laa , Fie nii masih di bawah tanggungan PAPA and MAMA : )
So, fie malas nak pikir $$$ sangat nii :D
* ecehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Puihhh laa belagak kan? Heee! : )
Suka hati fie laa, Perangai fie sendiri :p


4 : 30 AM ( SATURDAY )
Fie still nak update blogg , sedangkan pukol 7 fie dah kene grak dari klang ; )
Tapi takpew, Fie leh tahan lagii :D
Fie belums ngantok laaaaaaaaa : )
Okay, Kenapa dengan hari ' SATURDAY ' ?
Tahun Baru kali ini, Fie sambut dengan kawan kawan fie <3
Kami tak kemano pun ; )
Menenangkan fikiran yang serabut nii : )
So , Kami pun bercadang pergii ke TELUK BATIK <3
Okay, Ramai cakap tempat tuhh tak menarik and bored ^^
Fie tak kesah laa bored ke apa ke 
Janji fie bercuti jugak kan? : )
Tapii satu jelaaa , HMMMMMMMMMM
MAMA tak ikot pun ;'/ 
So , macam kesian dekat MAMA pun iyeeeeeeeeeeeeeeeee --'
Hmmmmm , takpelaaa MAMA , Next tyme kite pergi okay? : ) 
Bukan taknak bawak MAMA, Takot Mama letih sangat kat atas motor uhh ;/
Yelaaaa kan mama, Kami nii, berbumbung tak mampu ^_^
Motor sahaja yang kami adeeeeeeeeeeeeeeee :*
So, Kami kami yang ingin pergi selama 3 Hari 2 Malam iniii ~
Harap semua mendoakan perjalanan kami ( tak jauh mana pun :D )
InshaALLAH Selamat Pergi Dan Pulang : )


Hahaaaaaaaaa
Aneh aneh kan perangai fie nii ? ; )
Kawan fie cakap, selepas fie kemalangan, fie jadi tak betol sikit :/
Betol ke kengkawan ku ? -_-
Sedihh tau bilaa kawan gurau mcm tuhh ;'/
Terase tauuuuuuuuuuuuuu ! ;'/
Okay takpew, fie maafkan korang kay? : )


Okay dah, sampai sini jeee laaa cerita fie untuk pagii ini ^_^
Terima kasih sudi menjelajah walaupun korang tak baca kan? :D


Okay, Morning Dear <3
ASSALAMMUALAIKUM : )


Boi Boiiii :*




Wednesday, 28 December 2011

Hmmmmm -.-

Haii there <3
Dah berminggu kan fifie tak update blogg ?
So , hari ini fifie nak berceritaa
HAHAHA :p


First : Fifie Gembire dan hati senang ^_^
Second : Fifie sedih : )


Okay, First dulu fie cerita , okay ? : )
Fifie gembire sangat sangat !
Kenapa yaaaaa ?
Sebab : fifie daa terangkan dekat kawan kawan fie tentang perasaan fie kt dorgg : )
So fie tak perlu pikir tuu lagii : )
Niat fifie , bukan nak kecik , hampa kan hati dorgg 
Antare salah sorgg dr semuaa , Fie ngaku fie memang sayang dorggg
Tapii fie tak nak dilukai lagii ; )
Bak kate kawan fie ( Eyra )
' Kau mesti dah tertutop hati buat lelaki kan fie ? '
Yaaaaa, apa yang dikatakan Eyra tuhh
Betol sangat , dan sangat betol
Kecuali seseorang yang fie sayang nehh :)
Tapii , biar laaa Fie pendam sendiri perasaan tuhh kan ? : )
Fie harap , dorgg paham akan keputusan fie kan ? : )
Tipu laaa dah lame fie berkawan ngn dorgg , tapii fie tade perasaan kan kat dorgg ?
So now , Fifie berharap sangat yang dorgg paham atas keputusan fie <3
Tolong faham aku wahai Insan Yang Ku Sayang <3


Okay , stop sampai situu jelaa fie gembira
HAHAHA ---'


Second : Sakit hati dan sedih ~
Kenapa tadi nye fie bergembira , sekarang sedih plak ?
Macam nii , Jujor laaaa
Fie tak ade perasaan pun dekat seorang lelaki uhhh 
Tapii dia sanggup pisahkan fie dgn kawan fie 
And now , look laaaa
Kawan fie terus tak masok line fie :(
Fie terase sangat kenapa lelaki tuhh buat fie mcm nii :'(
Memule, fie taktahu cerita sebenar
Then fie bace WALL kawan fie uhhh
Baru fie faham kenapa dia tanak kacau fie dahh 
Tapii fie merase kehilangan kott :'(
Yelaaaaa, fie dah lame kan berkawan ngn dorgg
Nape lelaki uhh sanggup buat fie mcm nii ?
Lelaki yg fie maksud kan nii , fie dah bertahun kenal dia 
Fie dah tahu perangai dia mcm manaaa 
Yeaaaaaa, dulu fie memang sayang dekat lelaki uhh
Semenjak dia bersame dgn kekasih dia
Hatii fie dah tertutop tok diaa :)
Tapii dia still carii jalan tok Amek fie sebagai GF diaaaa
Errrrrrrrrrrr -,-
Cinta dan sayang tak boleh dipakse awak 
Biar laaa saya yang buat keputusan !
Jangan buat saya tersiksa sebegini :(
Aku sanggup hilang orang yang aku sayangg
Tapi aku tak sanggup hilang kawan aku !
Nak taknak , kau kene tanya hati aku
Sama ade boleh untuk kau atau tidak -.-
Jangan laa main serangkan fiee
Dorang tak salah , Dorang betol betol tak salah
Kenapa kau sanggup pisahkan aku demi kau Nak Aku ?
Come On laaa weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee .
Kau dah besar , dah matang , pandai berdikari
Tapi soal hati takkan kau tak boleh nak pertikaikan ? :3
Hmmmmm -.-
Aku harap, suatu hari nanti kau tahu apa yang terisi dekat hati aku buat kau :)


Okay dah, taktahu nak taip ape dahh HAHAH :p
Sampai sini jelaaa kay ; )


Terima kasih sudi membaca & menjelajah cerita fie :*
Assalammualaikum
Boi Boiiii <3







Thursday, 22 December 2011

HATI DAN PERASAAN :'(

Haiii : )
Fifie here :D


Okay, Harii ini nak bercerita tentang hati dan perasaan seorang wanita : )
Kenapa, bila dia bersame kita
Kita taknak menghargaii dia?
Kenapa?
HMMMMMM ~


Kenapa kita still sakitkan hati dia, sedangkan dia banyak berkorban untuk kitaa
Kenapa kita tak pernah nak hargai apa yang dia buat untuk hubungan kitaa?
Hmmmm, iyeeeeeeeeeeeeee
Baru sekarang aku sedar dan kesal atas perbuatan aku dulu !
Aku lepaskan kau, aku tinggalkan kau
Baru sekarang aku merasa kehilangan wehh :(


Tapii, Aku tak pernah bahagiakan kau
Tak pernah hargaii apa kau buat untuk aku dan hubungan kitaa duluuuuu
Kenapa kau still mencarii aku lagii?
Kau kata, kau ada tanggung jawap besar terhadap hidup aku
Tapi, kau baru kehilangan orgg yang kau sayang tuhh
Tak kan dalam sekelip mata kau boleh lupakan dia wehh?
Kalau kau carikk aku , untuk balas dekat perempuan tuhhh
Jangan wehhh :'(
Aku tak nak di sakiti lagii dr kau :(
Cukop laaaa sekali kau datang dalam hidup aku :(
Jangan buat aku macam nii
Aku cukop tersiksa , Sangat sangat :'(
Aku mengaku, aku masih nak kan kau
Tapii, aku taknak kecewekan orangg disamping aku :'(
Aku tak mintak kau pergii lagii
Kerana kau buat aku tersenyum kembali 
Kau sorang yang boleh bahagiakan aku
Aku cuba dengan orang lain
Tapi, aku takbolehh :(
Kenapa kau jugak?
Kenapa kenapa kenapa ?


Aku mintak maaf, aku tak boleh nak terima kau :')
Aku akan cubaa dengan keputusan ini, aku tak akn menyesal :')
INSHAALLAH dengan izin ALLAH : )


Aku mintak maaf, aku tak boleh terima kau :')


SONG FROM HER FOR ME :')

TUHAN TOLONG, LEMBUTKAN HATI DIA ~
UNTUK TERIMA KU , SEADANYA ~
KERNA KU TAK SANGGUP , KERNA KU TAK MAMPU
HIDUP TANPA DIA, DI SISIKU ~
TUHAN AKU TAHU, BANYAK DOSA KU ~
HANYA INGATKAN MU KALA DUKA KU ~
NAMUN HANYA KAMU
YANG MAMPU MEMBUKA PINTU HATI NYA TUK CINTAKU ~
MALAM, KAU BAWALAH RINDU KU UNTUK DIRINYA , YANG JAUH DARIKU ~
AGAR DIA TIDAK KESEPIAN , SELALU RASA , ADA CINTA AKU ~
HUJAN , BAWA AIR MATA KU , YANG MENGALIR 
MEMBASUH LUKA KU ~
AGAR DIA TAHU KU TERSIKSA TANPA CINTA DIA , DIHATIKU ~
HANYA MAMPU BERSERAH , MOGA CAHAYA , TIBA NANTI ~
TUHAN TOLONG LEMBUTKAN HATI DIA ~
UNTUK TERIMA KU, SEADANYA ~
KERNA KU TAK SANGGUP , KERNA KU TAK MAMPU HIDUP TANPA DIA DISISIKU ~

Terima kasih awak, bagi lirik lagu ini :')
Terima kasih <3

I HEART YOU UNTIL THE END OF MY LIFE <3

Story in my heart now :(
BYE ~




Saturday, 17 December 2011

Sakit Hati ~

Haii Haii Haii dan Haii : )
HAHAA --'


Assalammualaikum wahai penyinggah : )
Hari nii kan , nak tahuu kenapa aku moody seharian ?
Okay maii sinii aku terangkan :D
Jangan bosan okay membaca ? :')


Aku sakit hati sangat 
Bukan sangat jeee
Sangat sangat sangat dan sangat !
KENAPA ?
sebab ~


Ada orang tuduh aku macam macam -.-
Siapa suka kene tudoh kan ?
Mestii laaa kita marah kalau kita dipersalahkan tanpa sebab yang kuat kan ?


Aku tak paham dengan kawan aku yang seorang tuhh : (
Dia selalu salah sangka dengan aku 
Dia juga selalu menyalahkan aku sebab hubungan dia dengan bf dia : /
Dia juga sanggup SOUND kawan dia cuma kerana lelaki dia tuhh -,-
Okay, aku tak ada perasaan dekat laki kau kawan
Sedangkan aku sanggup bagii dia dekat kau tauu
Aku sanggup tengok dia bahagia even dengan gurl lain 
Hakikatnye hati aku sakit sangat !
Kenapa kau masih persalahkan aku ?
Aku tak carikk dia
Aku tak ade sangap langsung nak cari dia
Dia yang carik aku
Dia carikk bukan apa
Dia just nak luahkan masalah dia dengan aku
Memang darii dulu perangai dia mcm tuhh laaa wehhhhh !
Bukan sehari dua baru aku nak memahami perangai dia
Malah aku lebih kenal dia sebelum kau bahagia dengan diaaaaa !
Boleh tak berhenti menyalahkan aku lagii ?
Kenapa kau nak salahkan aku ?
Kenapa kau tak salahkan laki kau ?
Aku tahu kenapa kau taknak salahkan dia
Sebab nyeeeee :
BIARLAH AKU DAN DIA SENDIRI YANG TAHUU :')


Cuba kau bagi tahuu aku
Apa kau tak cukop cukop nak game dia ?
Aku selalu dengar masalah dia tuhh tauu
Cuma kami berahsia antara satu sama lain
Sebab aku dan dia taknak kau berpikiran bukan bukan atau sebalik nyaaa !
Sejahat jahat / kejam aku
Aku still pikir kau tauu
STILL LAGI MENGANGGAP KAU KAWAN BAIK AKU
Hakikatnye kau yang mengambil hati dia darii aku
Demi kawan kan, semua aku sanggup buat wehhhhhhhhhhhhh <3
Tapi adakala kau taknak menerima hakikat di sebabkan HAL HAL kau tuhhh !
Kenapa lahh kau sampai macam nehh sangat ?
Aku paham kau teramat amat dan amat menyayangi dia 
Sampaii kau sanggup bagi dia ini ituuuu 
Tapi bukan itu cara nya untuk kau puaskan hatii diaaa wehh
BUKAN ITU !


Aku tahu kau tak akan lepaskan dia
Dan aku juga tahuu yang kau tak akan pernah meninggalkan dia dengan sebab yang munasabah
kan ? 
Aku tahu wehh
Aku tahu dan kenal sangat perangai kau tuhhhh
Aku dah masak dengan perangaii kau !


So now, aku berharap sangat tok kau lepaskan aku darii kesalahan dan buang aku darii kawan kau
TEMAN HATI kau lagii penting darii kawan kan ? :')
Okay, lepaskan aku :')


Demi kawan aku sanggup buat apa sahaja 
See kan korang ?
Kawan aku utamakan :')


Terima kasih sahabat <3
Terima kasih banyak banyak :')


Asslammualaikum , boii :')





Friday, 16 December 2011


Haii :)


Taktahu apa nak di taip --'



Sakit Hati dan Tiada Mood 



Dahh, tuu jeeee
kboiii ~






ANEH -,-

LADIES/GENTLEMEN ^
hee, ASSALAMMUALAIKUM awakk : )


Okay, aku ingin meluahkan tentang perasaan yang aneh dalam hati aku --'
Now, aku tidak ada BOYFRIEND / KASIH SAYANG /
Or bla blaa tentang LELAKI -.-


Ape sebenarnye perasaan aku dekat kau ?
Kenapa kalau kau cakap ' AKU TEXTING DENGAN GURL '
Kenapa mestii aku rasa bengang ? ---'
Pelik tak ?


Kenapa aku suka check MESSAGES dekat FACEBOOK kau ? --'
Kenapa mestii ada perasaan sakit hati / jealous ?
HMMMMM -_-



Sedangkan aku dengan kau tak ada apa apa hubungan do --'
Aku pelik dan sangat pelik >.<
Kenapa kalau aku lepak dengan kau
Aku mesti check kau punya HP ? ---'


Kenapa kawan kawan kau tak yakin dengan hubungan kita ?
Kenapa dorangg yakin yang kita COUPLE ?
Yeee aku tahuu kita kawan 
Tapi kenapa kalau aku dengan kawan kau, mesti kau sakit hati ?
Perasaan kau dekat aku ?
Bagaimana ?
Boleh aku tahu tak ?


Hmmmm 
Malahan aku tak pernah bagi kau apa apa do -.-
Kau jaga aku , kau amek berat pasal aku , kau peduli gilaa pasal aku
Kau tak pernah buat aku marah dan sakit hatii
Tapi adakala mungkin ada , hmmm
Cuma kau tak sedar dengan kesilapan kau 
Bagaimana dengan aku ?
Aku yang selalu buat kau tersiksa , sakit hati 
Aku yang buat air mata kau meleleh 
Cuma kerana perangai jahat aku
Sanggup kau titiskan airmata kau buat aku ?
Kenapa aku masih juga jahat dekat kau ?
Aku tak hargai kau ke ?
Tapi aku hargai apa kau beri dekat aku wehh 
Aku hargai sangat sangat tauu :')
HMMMM


Aku mintak maaf sangat tau sebab buat kau macam neh :')
Selama kita berkawan :')
Aku mintak maaf sangat wehh :')


Aku harap, perkawanan kita kekal :')
Terima kasih banyak banyak tau ; )
Terima kasih yunkk <3


Wednesday, 14 December 2011

KENANG KENANGAN MENJADI SATU INGATAN :'(

awak : )
saya merasa bosan dan taktahu nak buat apa
and now UPDATE BLOGG heee :D


okay, HAI ASSALAMMUALAIKUM LADIES/GENTLEMEN ; )
sumpahh aku rindu dekat kawan kawan yang pernah aku berkawan sewaktuu dahulu : )


percaya tak, aku pernah kehilangan orang yang paling aku sayang
dia anak kepada bapak aku punya kakak ;  )
dia meninggal, tyme dia melahirkan anak yang number 4 :'(


sedikit cerita ingin aku terangkan :')
tyme tuhh, banyak family aku cakap
sebelum dia pergii , banyak perkara pelik dekat perangai dia
orang kata, sebelum orang nak pergi , perangai nye memang adakala menganehkan kan ? 
okay, biasa dia marah dekat anak dia, mestii pakai tangan semua
then one day tuhh, dia cakap dekat bapak dia
' PAPA , PAPA MARAH LAA DANIEL NII, ADEK DAH PENAT LAA NAK MARAH DIORANG '
then bapak dia pelik --' tak penah penah anak nye jadii macam tuhh --'
okay, kenapa dia gelar dia ' ADEK ' ?
sebab diorang mempunyai enam adik beradik 
then kaka aku neh , anak number empat, perempuan , - LAST -
tht's why laa orang panggil dia ADEK
aku pum panggil dia , KAK DEK :')
okay, tyme tuhh , bulan puasa
aku baru balek meniaga
tiba tiba dapat calling darii otaii - MOM -
answer call from MOM
MOM : Nun, kat mane?
SON : Dekat rumah nadia, on the way pergii rumah kawan, kenapa mama ?
MOM : Balek lah kejap, mama ada hal nak bincang nehh 
SON : aikkkkk --' tak penah penah macam nehh, kenapa ma? cakap telefon jelaaa !
MOM : Tak leh, kene balek gak. balek jelaaaa, PLEASSSSSSSSSSS
SON : Terus terang tak bole ke ?! jangan macam-2 laaa mama, tak sukaa !
MOM : Mama dengar kakak kau dah takda ( KAK DEK )
SON : terdiam seketika :'( MAMA jangan main-2 dengan bende nehh ! ( aer mata meleleh )
MOM : Sekarang, kau batalkan niat kau tok keluaa, kita gii tanya family dorang
SON : Okay mama, tunggu rumah nenek, otw .


okay, sampai rumaa family arwah
SHUHADA : Cik nunun, cik nunun, cuada nak dapat baby :)
AKU : Iyeee ke dek? nanti baby cuada mesti cik nunun yang jaga kan? :)
SHUHADA : Mama dekat hospital, nak dapat baby cik nunun :)


okay, shuhada umor nye tyme tuhh dalam 2 tahun
dia membesar, di dalam tangan aku
aku yang cuci berak dia, bagi makan and aku dah macam seorang ibu :'(


then, aku gii ruma kaka bapak aku
aku tanya Tuan Rumah
AKU : Jannah, mama jannah mana ?
JANNAH : Mama gii hospital, mama cakap KAK DEK meninggal ( dengan rileks jannah jujor beritahu aku )
okay aku paham dia still budak-2 lagii tyme tuhh :'(


Then, aku teros balekk and pergii ke hospital ( dengan hati sayu :'( yang tidak terkata )
dah sampaii hospital, aku tanya semuaa family aku
betol ke apa yang NURUL dengar ?!


KAKAK YENI : iyeeeeeeeee nurul, kembar kau dah meninggal kan kita semuaa :'(
AKU : terjatuh dan menangis ter esak esak tanpa berpikir apa-2 :'(


aku masuk bilik tuhh, aku tengok air mata JENAZAH menitis di mata dan muka nya pucat :'(
then aku menangis dan merepek bukan bukan :'(
LAST, aku pegang URI ANAK NYE :'(


 aku memang terkejot tentang bende nehh :'(
bilaaaaa aku pikir balek
aku jaga anak dia
DANIEL , AIN and SHUHADA :'(


aku cuti sekolah, aku dudok tanjung karang
rumahh kaka aku nehh
tiap pagii, aku bangunkan kaka dan abang ( DANIEL and AIN )
aku mandikan , buat dorang sarapan untuk bawak gii tadika
aku hantar gii tadika
sebelum gii tadika, mestii singgah kedai tok beli jajan/roti


ajal maut jodoh pertemuan semua ditangan tuhan kan :'(
ALLAH MENGHIDUPKAN ALLAH JUGA MEMATIKAN JASAT KITA :)
jadii, kematian arwah, dianggap seperti MATI SYAHID :(


okay, SUMPAH perkara nii memang tak dapat aku nak lupakan sampai bila bila :'(
sedikit jee dapat aku beritahu, sorry
aku tak sanggup :'(

Okay, topik seterusnye :D

AKU BUKAN MACAM KORANG ; )
Number 1 , BOY FRIEND -.-


cuba korang perhatikan balek
kenapa korang menangis gila gila di sebabkan seorang lelaki yang tinggal kan korang?
okay, aku paham korang sedihh
ingat aku tak penah ke merasakan nye ?


at least, FAMILY korang kene utamakan dahulu sebenanye
BF/TEMAN HIDUP boleh di carikk, PERCAYALAH !

dulu, aku penah kenal mamat nehh ( family kenalkan )
then selama 1 TAHUN 7 BULAN kami bersama
duka, gembira, susah senang kami lalui bersama sama
hajat kami, ingin meneruskan hubungan sehingga kamii mampu
then lama lama
aku dengar ada minah nii betol betol inginkan BOY nehh
okay, One day, aku terus terang jee dekat diaa
ME : Aehhhhh, kita break laaa yee? orang gembira tengok dia gembira walaupum dia dengan orang lain :)
BOY : Ape neh? asal jadi macam neh? orang taknak! apa salah orgg sampaii dia nak tinggalkan orang? :'(
ME : Sorry wehh, hatii aku bukan tok kau lagii, kay bye
BOY : Suka hati kau nak cakap apa pum, aku takkan pernah tinggalkan kau walau mcm mana sekalipun! kau dah jadi mcm keluarga aku sendiri. aku tetap tak lepaskan kau
ME : Aehh, kau tak malu ke terhegeh hegeh dekat pompuan busuk mcm aku neh?
BOY : Suka hati kau nak cakap apa, cakap laa sampai lebam. ingat aku heran? aku heran dekat kau jehhh! aehhhhh, ILOVEYOU TOO YUNKK MMMMUUUUAAHHHHHHHH :*
ME : GILAAAAA --' bye
BOY : Okay yunkk, fie pum jaga diri gak ke? bie letihh tidorr dulu yunkk <3
ME : Lantak kau -.- heran aku , bye 


okay, dalam perbicaraan kite orgg yang nehh
actually hati aku memang dekat dia, di sebabkan sorang perempuan merayu rayu tok nak kan dia
demi dia, aku sanggop tau :') itu semuaa sayang <3
tapii sekarang, aku jarang jumpa mamat neh lagii dah 
coz contact pum tidak, last meet pum tahun lepas
family aku bawak gii rumah dia
Hari Raya kan :')


okay, bukan aku tipu, satu hapak pum aku takada pic dia
so aku takleh nak tunjuk kat korang, sorry :')


okay, stop cerita pasal dia kay :')
tentang orang yang aku sayang dan hilang dalam sekelip mata :)

siapa? someone :D
dulu, aku pernah laaa menjalinkan cintan dengan mamat nehh :')
First aku kenal dia, dekat SHAH ALAM
tyme tuhh MALAM MINGGU
tyme tuhh aku lepak dengan budak budak :')
then, kali kedua pulakkk
mamat nehh datang rumah membe aku
kebetulan membe buat party birthday dia kan :')
so, lepak punya lepak
borak punya borak , aku nak baling kek o bagai-2 dekat mmbe aku yg birthday nehh
mamat nehh pum Start baling kek kat muka aku
then semua bercampur :D


okay, bukan birthday aku, tapii aku yang paling terok kena ---'
then aku masok dalam, aku cuci rambut then rambot aku kusut sangat >.<
mamat nehh jugak yg tolong sikatkan rambot aku
hehe, awakk tenggs MMMMMUUUAAAHHHHHH :*
sayang awak sampai sekarang. heee :D
kenal punya kenal, kami pum meneruskan hubungan dengan kegembiraan
okay, sanggop tau, panas panas amek aku balek sekolah
aku teringin makan nii, okay dia belikan
aku teringin nak gii sini . okay, dia jugakk yg bawak kan
aku sakit, dia jadi resah dan gelisah
aku sakit, dia jaga akuu :(
apa apa, semua nya dia tauu <3
sampaii sekarang mama masih suka iv aku contact dengan dia
okay aku tahu perasaan mama dekat mamat neh mcm mana :)
tapii sayang, kami hanya ditakdirkan sementara sahaja :')
tidak semestinya hubungan ini selama nya kan? :')


okay, pasal mamat nehh pulakk, siapa ? 


adek kecil aku :D
heeeee, okay nama dia
SAIFUL IZHAM :)

dia nehh, baruu jehh muncul dalam hidop aku kay
so aku tak boleh nak story banyak bende laa sal mamat nehh , hee sorry yunkk :)
sedikit yg aku tahu tentang dia ^
Baik , peramah , suka buat aku senyum dan tertawa , penyabar , kuat merajuk .
heeee :D
biasa laaa, kalau dia cemburu dengan aku, dia akan merajuk senyap-2 ; )
merajuk senyap-2 mcm mana tuhh ? ---'
merajuk dia sorang jeee yang pendam ; )
awak, saya gembira berkawan dengan awak : )
sebab awak pandaii amek hatii saya, pandai buat saya tertawa : )
tolong anggap saya nehh mcm kawan baik awak tau? : )
okay, saya gembira bersama awak : )


okay, stop pasal dia -.-
last aku menaip nehh, penadd dahh tangan and fikiran tok UPDATE BLOGG nehh -.-


Tentang dia pulakk <3
siapa lahh ? 
heeee, adakala disebabkan nama dia
budak budak confius , ingat aku sebut pasal mamat baling kek kat aku tuhh
bukan laa GADIS/JEJAKA :)
huruf depan dan belakang mereka memang sama
tapiii orang nya berlainan :)



see tak baju biru tuhh ?
okay, HABIBI ADNAN : )

Kami baru sahaja 6 o 7 bulan kenal
tak silap laaa ; )
actually, kami tak couple pum selama nehh 
cuma kami TEMAN TAPI MESRA yang amat MANJA :')


okay, dia nii, selalu sangat aku cerita tentang dia kat blogg nehh --'
sampaii tak muak kan aku?
sebab dia melakukan yg sama seperti aku :) HAHAA

baru baru nii, kami tidak bertegur antara satu sama lain
entah tiba tiba laa kan kenapa :')
dia kata, dia saja nak buat endah tak endah dekat aku
okay aku faham keadaan dia :')
then , kami pum texting :')
dia ingin tanya sesuatu
then aku pum cakap laaa
online laaa , nantii aku terangkan kenapa :)

okay, kat bawah ini, apa yang dia bicarakan
sedikit darii itu okay :)

okay fie , kali ney salah aku . mmg salah aku . aku sgaja buad endah tk endah kt kau . sbb ape . sbb aku tau ramai nk kan kau . ramai jatuh hati dgn kau . padahal kau tkbuad ape-2 pun . aku buad mcm ney sbb nk relaks kan minda aku . sekuat mane pun kesabaran seseorg tuh msti ada batasannya . so aku cuba relaks, lupakan hal aku dgn kau smentara waktu . dan
 aku nk tguk ape akan jadi .  
rupenye mcm ney . makin terok keadaanye .
aku tggu kau 5 bulan untuk dapat jawapan dr kau
tapi aku tahu kau takkan buat keputusan itu
aku faham situasi kau .
dan aku tahu , aku aku tkbleh bg kau kebahagiaan mcm mne kau dgn aiman dlu .
kau dgn aiman dulu mcm suami isteri .
aku tkthu kenapa aku sygg sangat dekat kau .
dan aku tkthu kenapa aku tkbleh lepaskan kau .
padahal kau tkberi apa-2 dekat aku, dan aku tak beri apa-2 dekat pun dekat kau .
malahan , aku bg kau susah
dtg sini
dr jaoh 
aku rasa sebersalah
aku tkpena pun rase perangai-2 kau tu menyusahkan aku tp kadang-2 mungkin la .
tp aku tk amek endah .
aku faham perangai kau ,
aku thu kau byk mmbe lelaki 
dulu penah aku ckp , mana ada perempuan yg takda ramai kawan lelaki kt dunia ney
aku tk penah anggap kau busuk ,
dan aku thu perangai mcm setan ke iblis ke ,  satu hari nnti perangai tu akn berubah .



okay, text yang kat atas nehh, semua dr mamat nehh :)
panjangkan dia berleter? dahh lama aku tak dengar meleteh dia tuhh :D
okay, ini pengakuan yang telah dia buat :)


Terima Kasih awak sebab menjelaskan semuanya :)
okay, even kami bergaduh tekak mcm mana pum mestii akan baik
kenapa ?
sebab dia taknak amek serious
aku perhatikan ituu
betol apa yang dia kata kan ; )
endah tak endah dia buat : )


Habibi Adnan , terima kasih yaaa ; )
Saiful Izham , Terima kasih yaaa ; )


okay, aku taktahu apa yang update kali nehh --'
sorry buat korang bosan , tenggs menyinggah :D

Saturday, 10 December 2011

MALANG TAK BERBAU :D

hayy budak budak penyinggah :D
dah lama kan tak dengar karangan aku ?
HAHA :p


ASSALAMMUALAIKUM sayangg : )
haaaa, tunggu punya tunggu
tangan aku sakit sebenanya : )
tapii tak apa laaa, nak cerita tentang ke DIAM an aku selama beberapa harii nehh
HAHHAAHHA


actually, aku KEMALANGAN : )
okay, mcm mana bole berlaku aehhh ?

macam ginii ceritanya, HAHA
tyme tuhh pukol 12 tengah harii , aku still kat rumahh dengan OLYN : )
then aku tengah texting someone boy nehh, who ? --'
nanti laaa , HAHA

aku texting dengan boy tuhhh, aku cakap laa ini ituu dengan diaa
then , borak punya borak ( texting )
dia pum cakap nak jumpa, okay aku cakap aku otw pergi tempat kau nehh
kay dia cakap
then, bilaaa aku tengah otw kesana
tyme tuhhh, aku mengantok pum iye sebenanye
tapii aku kuatkan , dalam kol 2 , aku baruu nak keluaa rumahh
aku usik otai aku ( DADDY ) aku tunjuk pasal rantaii yang dia bagii surprise kat aku uhh
 ' PAPA NAK BALEK KAMPUNG , NAK EKOT TAK ? '
aku cakap laaa, nanti laa aku pikirkan papa
then bilaaa aku keluaa rumahh , aku terus laaa gii dekat boy uhhhn dalam tak sedar
aku MELANGGAR sebuah SAGA HITAM yang nak masok lorong
sedangkan orang tuhh bagi signal nak masok lorong
aku nak potong, tapii aku tak perasan
bilaaa aku dah pengsan , aku bangun-2 aku kat hospital
bersama kawan kawan and family di samping aku
tyme tuhhh , aku meracau racau
aku sebot name nii laa , tu laaa
mama dah nangis-2 , kawan-2 , ape tahh lagii kan ?
terima kasih kawan ade juga perasaan kesian dekat aku , sumpahh aku sayang korangg
okay, nak di ekotkan , memang jelas laa nampak salah aku kan ?
so, terpaksa laaa aku dok rumahh jangkauan 3 bulan mcm tuhhh , DAMN >.<


okay, sebenanye aku tak tahu cerita sebena , tapii aku tanya budak budak
yang dorang jelaskan ini laaa
apa yang aku taip kat blogg nehh :D
bukan aku buat buat lupa, memang aku tak ingat apa apa tauu :)

nehh bukti nyee, jangan jijik okay tengok pic aku yang neh ? : )





JIJIK tak korang tengok ? 
dekat pic nehh, muka jeee aku dapat tunjukk
kaki tangan dada susa nak tunjukk :D


sorry, memang dah kena dekat aku macam nehh
apa lagii perlu aku ucapkan ?
hanya REDHA jeeee dekat ALLAH wehh : )

sebelum aku exciden uhhh, aku happy happy dengan family aku : (
aku gelak ketawe dengan kawan kawan aku : (
so, macam dah ada petunjuk tauu
tapii bende macam nehh , kita tak lehh nak agak kan ? : )
AJAL MAUT SEMUA DI TANGAN TUHAN :)
ALLAH MENGHIDUPKAN , ALLAH JUGAK MEMATIKAN :)

so, ini jeee yang aku mampu bercerita tok kalii ini
tangan aku tak larat sangat nak taip ini itu kan :D

okay, terima kaish singgaj cite bodo aku kay ?
boi boii GADIS/JEJAKA :D